Over mezelf

IMG-1235

Mijn missie is om de boodschap van de aarde zoals ik die hoor – “you are welcome with all that you are” – naar de mensen te brengen.

Stevig geaard. Vurig. Gepassioneerd. Betrokken. Confronterend. Eerlijk. Open. Inspirerend. Positief ingesteld. Maakt van een olifant weer een mug. Enthousiasmerend, gefocust, serieus en licht. Out of the box denkend, onconventioneel. Creatief. Ondernemend.

Ik nodig je uit om naar de natuur te kijken en daar inspiratie en beelden te vinden die resoneren met je innerlijke proces.

In een intense periode van ziek zijn, heb ik ervaren hoe het is om vanuit vertrouwen het leven los te laten. In de leegte Zijn en die leegte verdragen heeft mijn leven totaal veranderd. Tijdens de zwaarste jaren luisterde ik vooral naar de bomen, die me zeiden dat ik ‘erbij moest blijven’. Bij alle emoties, bij de wanhoop en het grote niet-weten dat hoort bij het proces van leven- ziekte en mogelijke dood- leven. Ik ben dankbaar dat ik ‘door de U’, het grote loslaten, ben gegaan. Het leven weer opbouwen in dialoog met de natuur buiten en in mijzelf, heeft me laten voelen dat er een oneindig vruchtbare bodem is voor al het leven op aarde. En dat we de verantwoordelijkheid hebben in waarachtigheid en met tomeloos respect hier te leven.

Mijn missie is om de boodschap van de aarde zoals ik die hoor – “you are welcome with all that you are” – naar de mensen te brengen. Er is een plek voor jou waar je kan zijn met alles wat er is. Als je daar in durft te geloven en erop durft te vertrouwen, ontstaat er ontspanning. Er komt energie vrij voor jezelf en de wereld.

De aarde als entiteit, is van zichzelf beschermd en beschermend, heeft een balans tussen energie geven en energie nemen, ritme (seizoenen, in- en uitademen, constructie en destructie, leven en dood), is altijd in beweging, alles hangt met elkaar samen, in het moment. De natuur is het beste voorbeeld van leiderschap. Gezondheid betekent die samenhang serieus nemen. De aarde als voorbeeld van balans, dat is waar ik mee werk.

 

 

Dit zeggen anderen:

Voor mij is Annette coachend van nature

Voor mij is Annette coachend van nature, in haar Zijn. Ze laat me praten, oordeelt niet, en kan dan opeens met een verrassende opmerking komen die me op geheel nieuwe gedachten over de situatie brengt. En dan kan ik weer verder…. Dit is de enige manier van coachen die mijn eigen wijsheid laat zien en zijn, net als de natuur. Vanuit acceptatie.

Cora (60 jaar)

Diepgang in mijn proces

Ik heb Annette ervaren als een liefdevolle, warme, toegewijde, uitnodigende coach die holistisch kijkt naar menselijke en natuurlijke processen. Ze was oprecht betrokken, steunend en kon tegelijkertijd confronterend zijn. Daardoor ontstond er diepgang in mijn proces. Haar onconventionele vragen, creatieve middelen, visualisaties, rituelen en natuurbewustzijn hielpen me om me op een nieuwe manier met mezelf te verbinden. Ik voel me blijer, weet beter wat ik wil, wat bij me past en wat me te doen staat. Ik ben haar enorm dankbaar voor de innerlijke groei die ik door mocht maken.

Maria (36 jaar)

Wat ik vooral heb geleerd

Wat ik vooral heb geleerd is om echt te reflecteren, naar mezelf en mijn aandeel/verantwoordelijkheid te kijken i.p.v. te externaliseren. Om meer tevreden te kunnen zijn met dat wat er is en wat ik kan. Ik ben door de supervisie gaan inzien dat wat ik aangeleerd heb gedurende mijn socialisatie bewust kan gebruiken of bewust niet in hoef te zetten. Het is voor mij een begin geweest om in de jaren daarna echt los te gaan komen van mijn ouders en als volwassen vrouw mijn eigen keuzes te maken. Dat is niet altijd even gemakkelijk geweest maar ik kan zeggen dat ik bevrijd ben/kan omgaat met disfunctionele schema’s vanuit mijn opvoeding. De supervisie van Annette heeft me daar bij geholpen om dat te beseffen.

Sanne (31 jaar)

Ik zocht naar een antwoord

Ik meldde me aan omdat ik me stuurloos en somber voelde en mijn werk niet meer zag zitten. Ik heb veel geleerd van de wijsheid en diepgang van Annette. Door haar begeleiding vertrouw ik meer op mijn eigen natuur, op mijn innerlijke stilte. Ik heb meer compassie, mildheid en moed, en ik voel me energieker. Ik zocht naar een antwoord over mijn werk (veranderen of niet) maar ik vond een veel belangrijker antwoord: te mogen leven naar wat voor mij waar is. Haar natuurcoaching was voor mij bij uitstek een innerlijke natuurcoaching.

Anna (27 jaar)

Ik heb geleerd me te focussen

Ik ben in de begeleiding met Annette en door met haar in de natuur tot rust gekomen. Ik heb geleerd me te focussen op wat voor mij passend en positief is, en mijn energie niet teveel te verliezen in situaties en contacten die niet voedend zijn. Dat kan zijn door die situaties/mensen niet op te zoeken dus dat ik grenzen mag stellen –dat was nieuw voor mij – of door erin te berusten. Ik ben realistischer geworden in dat niet alles op mijn manier kan gaan, maar dat ik kan kiezen hoe ik me daartoe verhoudt. Het onthaasten in en leren van de natuur is daar heel behulpzaam bij geweest.

Adriana (43jaar)

Ik voel me kleurrijker

Ik heb erg genoten van haar levendige, warme, authentieke, onconventionele manier van coachen. Ze coacht op haar unieke manier, zoals wat ze beoogt aan anderen mee te geven. Kortom ‘a coach who practises what she preaches’. Daar hou ik van. Ik voel me kleurrijker sinds de coaching.

Johanna (71 jaar)
Annette en de groep

Vraag je je af of dit ook iets voor jou is?