Vision Walk

1 november 2020

Dit is een wandeling op de aarde, een ritueel dat je op je eigen manier kunt vormgeven. Als coach begeleid ik je individueel of in een groep. Je gebruikt de natuur als spiegel voor wat er in je leeft. In de natuur worden symbolen, tekens en verschijnselen van je tocht naar binnen getoond. Door je te focussen op je intentie, kun je zorgen dat je je ervaring kunt verdiepen.

Tijdens je wandeling zullen de krachten van de natuur die jouw ‘natuurlijk medicijn’ vormen, zich aan je openbaren. Door daarop te letten kun je een verhaal weven waarin de symbolen die belangrijk zijn in jouw persoonlijke groei een rol spelen. Je talenten en de rituelen die bij jou passen komen aan het licht. Je kunt zien welke elementen en symbolen of emoties voor jou tijdens je quest op de voorgrond zullen treden.

De dag van tevoren kun je je voorbereiden door een rugzak klaar te zetten met alles wat je nodig hebt als je een hele dag buiten op pad bent. Neem vooral voldoende water mee.
Zorg dat je iemand in je omgeving informeert over waar je bent en wat je gaat doen. Mocht je hulp nodig hebben, dan weet je wie je kunt bellen. Neem dus ook een telefoon mee maar zet deze alleen aan als dat echt nodig is. De ervaring leert dat ‘ het overal bereikbaar zijn’ onrust met zich meebrengt. Bij deze tocht gaat het alleen om JOU en de NATUUR.

Het kan zijn dat je in de nacht voorafgaand aan je wandeling in je dromen een inzicht opdoet. Leg pen en papier naast je bed om bij het waken meteen te schrijven over wat je hebt beleefd. Het is het mooiste om deze tocht bij het krieken van de dag te beginnen. Als je eraan toe bent, kun je alvast oefenen met het vasten door deze dag niet of heel weinig te eten. Zo wen je je lichaam aan het afbouwen van de inname van voedingsstoffen en zul je merken dat je je anders gaat voelen. Neem je tijd om goed af te stemmen op je lichaam.

Het begin en het einde van je wandeling creëer je een soort ‘drempel’ waar je overheen stapt. Je stapt je eigen ceremoniële ruimte in. En daar stap je weer uit als je terugkomt. Zo’n ceremonie kan heel kort en krachtig zijn. Net wat bij jou past op dat moment. Sta erbij stil wat er vanuit je intuïtieve zelf naar boven wil komen. Het gaat erom dat je je aandacht focust op je intentie. En dat je dankbaarheid mag tonen voor de Aarde, voor haar lessen en dat je je gedragen weet.

Ga wandelen zonder doel. Terwijl je wandelt, kijk je goed om je heen. Let erop of je je in een bepaalde richting getrokken voelt of dat je je tot iets voelt aangetrokken. Laat je intuïtie spreken. Luister goed en word je gewaar van de wereld om je heen.

Op een zeker moment zul je een voorwerp vinden. Een symbool dat waardevol is voor jou. Dit voorwerp kan symbool staan voor de rest van je reis.

Het is fijn om wat op te schrijven over je wandeling. Je stapt immers een nieuw verhaal binnen en jij bent hier de held(in). Net als jouw leven, heeft dit verhaal een begin en een einde. Het is mooi om dit verhaal te delen met elkaar en/of met een dierbare vriend(in). Zij horen wellicht opvallende punten in jouw verhaal die je zelf nog niet had ontdekt.

Net zoals de Vision Quest is de Vision Walk een oefening in balans en afstemmen. Het is geen aangaan van een confrontatie met de elementen of of een test van je uithoudingsvermogen. Het is de bedoeling dat je contact houdt met de schoonheid van de cyclus van het Leven en de Dood. Beiden worden volop zichtbaar in de Natuur om je heen.

Let vooral op de dierbaren en vrienden die je aandacht trekken in je gedachten. Sommigen zijn misschien al over gegaan naar de andere kant. Sommige van hen kunnen je ‘zielegids’ zijn. Gidsen, helden, heldinnen en helpers, die naar jou kijken terwijl je groeit. Ze kunnen je helpen je krachten te verzamelen en te voelen wat jouw doel in dit Leven mag zijn.
(Uit: The Path to the Sacred Mountain door Meredith Little and Steven Foster,
met toestemming vrij vertaald door: Annette Beerens)

Wil je meer weten over een Vision Walk?